:تاریخ آخرین بروزرسانی مقاله اسفند ۱۸ام, ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۸ ق٫ظ
پدیده ی کرونا در سیم و کابل چیست؟
پدیده کرونا در خطوط و تجهیزات فشارقوی و انواع سیم و کابل اتفاق می افتد. زمانی که یک اختلاف پتانسیل به دو هادی اعمال شود، اگر این ولتاژ کم باشد تغییری در شرایط جوی که سیم ها در آن قرار دارند بوجود نخواهد آمد. اما اگر این ولتاژ از یک مقدار معین بیشتر شود هادی ها با یک هاله یا نور بنفش احاطه می شوند که کرونا نام دارد.البته می توان گفت که این پدیده در انواع گوناگون سیم و کابل ترموکوپل ، سیم و کابل اعلام حریق ، سیم و کابل نسوز ، سیم و کابل هیت تریسینگ به وجود نمی آید.
انواع کرونا
طی آزمایش های EHV (الکتریکال های ولتاژ) صورت گرفته کرونا به سه نوع تخلیه تقسیم می شود:
- تخلیه پر مانند
- تخلیه قلم مویی
- تخلیه تابشی
تخلیه پر مانند به صورت متمرکز اطراف هادی تخلیه می شود و توسط ناظر قابل دیدن است.تخلیه قلم مویی به صورت شعاعی اطراف هادی نمایان می شود و در آخر تخلیه تابشی که دارای نور بسیار ضعیفی است که در سطح هادی بوجود می آید.
عوامل ایجاد کرونا
عواملی همچون افزایش ولتاژ ، شکل ظاهری ماده رسانا، قطرات آب و گرد و خاک باعث وقوع پدیده کرونا می شوند.
روش های کاهش اثر کرونا
- یکی از این راه ها افزایش قطر هادی می باشد. لازم به ذکر است آلومینیوم نسبت به مس دارای قطر بیشتری است و تلفات آن نیز کم تر است.
- دومین راه این است که برای انتقال برق می توان به جای یک سیم از چند سیم با فاصله مساوی استفاده کرد که به این روش باندل کردن می گویند.
- می توان به وسیله خازن های موازی که باعث کاهش ولتاژ و هم چنین کاهش اثر میدان مغناطیس می شود بهره برد که به این روش ترانسپوز کردن می گویند.
مزایا کرونا
به دلیل تشکیل کرونا ، هوای اطرف هادی رسانا می شود و در نتیجه قطر مجازی هادی افزایش می یابد که این امر سبب کاهش فشارهای الکتروستاتیک بین هادی می شود.همچنین کرونا موجب کاهش اثرات حالت گذرای صاعقه می شود.
معایب کرونا
- کرونا باعث کاهش میزان انرژی الکتریکی می شود.
- در اثر کرونا اوزون تولید می شود و ممکن است با خوردگی هادی سبب واکنش شیمیایی شود.
- باعث کاهش راندمان خطوط انتقال نیرو می شود.
ثبت ديدگاه