چرا از RTD دو سیمه استفاده کنیم؟
سنسور RTD دو سیمه، سادهترین، کم هزینه ترین و در عین حال سنسورهای با محدودیت بالا محسوب می شوند. استفاده از حسگرهای دمای مقاومتی های 2 سیمه، هنگامیکه دستگاه گیرنده مستقیماً بدون استفاده از سیم جبرانساز به حسگر دما مقاومتی متصل می گردد، اندازه گیری دمای مناسب را فراهم می کند. مقاومت ذاتی ناشی از استفاده از سیم های جبران ساز هنگام استفاده از مدار 2 سیم قابل جبران نیست. سیم های Extension نیز در معرض خوردگی قرار می گیرند که ممکن است قرائت دما را دچار مشکل می کند.
هنگامی که دقت اندازه گیری زیاد حائز اهمیت نیست، ردیاب های مقاومتی دما نوع 2 سیمه، جزو کم هزینه ترین محصولات، محسوب می گردد. استفاده از سیم های پایه به منظور قرارگیری هر فضا یا فاصله مابین آر تی دی های دو سیمه و دستگاه گیرنده، دقت آن را پایین می آورد. پتانسیل دقت ضعیف از یک RTD دو سیمه از ناتوانی آن در جبران طول سرب ناشی می شود، مقاومتی که مقدار اهم سیگنال اصلی را تغییر می دهد. RTD دو سیمه باید فقط در برنامه هایی استفاده شود که دستگاه گیرنده مستقیماً به سنسور متصل می شود
مطالعه بیشتر: سنسور RTD چیست
پیکربندی RTD دو سیم
پیکربندی RTD دو سیم، در ساده ترین حالت دارای دو سیمی است که RTD را با جریان تحریک برای اندازه گیری ولتاژ سنسور (و در نتیجه دما) تامین می کند. از آنجایی که مقاومت محاسبه شده برای مدار شامل مقاومت در سیم های سرب و کانکتورها و همچنین مقاومت در عنصر RTD می شود، نتیجه همیشه حاوی درجاتی از خطا خواهد بود. به دلیل مقاومت کم سنسور، حتی مقاومت سیم نسبتاً کم (RL) می تواند منجر به عدم دقت اندازه گیری شود.
استفاده از کوتاه ترین طول ممکن و اتصال دهنده ها با مقاومت تماس کم می تواند این خطا را کاهش دهد، اما حذف آن غیرممکن است. سیم گیج بزرگتر با مقاومت کمتر نیز به به حداقل رساندن خطا کمک می کند. در برنامه های کاربردی حساس به هزینه که به دقت بالایی نیاز ندارند، پیکربندی RTD 2 سیم می تواند گزینه مناسبی باشد.
کد رنگ RTD دو سیم
رنگ سیم های پایه در استاندارد IEC 60751-2008 تعریف شده است که در آن تمام رنگ های سیم مانند شکل زیر نشان داده شده است:
دیاگرام سیم کشی RTD دو سیمه
دیاگرام سیم کشی RTD دو سیمه متصل به یک مدار معمولی پل وتستون در شکل زیر نشان داده شده است. Es ولتاژ تغذیه است. Eo ولتاژ خروجی است. R1، R2 و R3 مقاومت های ثابت هستند. و RT RTD است. در این مدار جبران نشده، مقاومت سرب L1 و L2 مستقیماً به RT اضافه می شود.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی کامل RTD دو سیمه پرداختیم و مطالب به طور کامل برای شما عزیزان بیان کردیم. اگر در این زمینه سوالی داشتید در بخش دیدگاه های این مقاله حتماً آن را مطرح فرمایید.
ثبت ديدگاه